«

»

Санторини – любов и романтика събрано в едно

Остров Санторини или както още се нарича – Тира, се намира на Цикладските острови, в Егейско море. Санторини, заедно с Миконос и Крит, е сред най-известните туристически дестинации в Гърция. Представлява малка група от острови с вулканичен произход, а името му се свързва със Света Ирина, покровителката на острова. Островът се свързва с легендата за Атлантида, с невероятните гледки в град Фира – главният град на острова, със наблюдаването на залеза в Иа – село на острова, с известните Черен плаж и Червен плаж, с прекрасното си вино….

 

Островът е смятан за един от най-красивите в света и на него има много плажове. Сред най-известните са Периса, Камари и Червеният плаж (наречен и така, защото пясъкът му е съставен от червени и черни вулканични скали).

Санторини е известен и със своите невероятни села. Селата са традиционни и подобни на повечето от селата на Цикладите, с тази разлика, че тук те са разположени на върховете на впечатляващи скали. Те предлагат прекрасна гледка към действащия вулкан, залеза и Древна Тира (римски постройки и руини, разположени на най-високата планина в Санторини). Сред селата може да се открият някои от най-луксозните хотели с уникални спа салони. Сред най-известните села са Пиргос, Мегалохори, Ойа и други.

Ето и някои неща, които трябва задължително да опитате в Санторини:

1. Отидете в залива Калдера превозвани от муле

Това е едно от най-автентичните преживявания. Това дружелюбно животно ще ви пренесе през състоящата се от 587 стъпала виеща се пътека, разположена върху  стръмен склон. Чувството да се возиш по този начин и гледката, която се открива с наближаването на залива е невероятно!

 2. Задължително опитайте от сладкото вино „Винсанто“

 Това е най-известното вино на острова, което се приготвя от десетилетия. Представлява десертно сладко вино, което със сигурност ще се оцени от дамите. За да опитате автентичното вино, трябва да посетите винарната Арванитис в град Мегалохори.

3. Насладете се на невероятните залези

Заливът Калдера е мястото, на което може да станете свидетели на най-прекрасните залези. Това е мястото, на което тишината на Изтока се среща със спокойствието на Запада и в резултат се получава божествена хармония от цветове. Залезите са магически!

 4. Гмурнете се в залива Калдера

Подводното гмуркане на остров Санторини не е като това на Карибите или Червено море, тъй като тук няма корали, а същото така рибите не са толкова разнообразни или изобилни. Въпреки това всеки един водолаз ще преживее едно невероятно приключение, ако се гмурне във водите на залива. Гмурканията могат да включват гмуркане през плътен облак от сяра, след който се разкриват кристални чисти води, разглеждане на пясъчното вулканично дъно, както и хранене на рибите.

 5. Докато сте в Санторини, задължително послушайте музиката на Мария Калас

Затворете очи и си представете – лежите на шезлонг на терасата си. Тишината, спокойствието и прекрасният пейзаж пред вас ви карат да преоткриете вътрешното си Аз. И изведнъж класическа музика започва да гали слуха ви, пред очите ви започват да летят чайки, чувате плясъка на вълните – рай! Ето на това му се казва релакс!

 6. Посетете черния пясъчен плаж Влихада

Сред вулканичните бели скали на Влихада, приличащи на лунен пейзаж, човек губи представа за време и място. Релакс на шезлонгите на плажа, пиене на коктейли, релаксираща музика, до вас любимият човек…

Има още безброй неща, които могат да се направят на остров Санторини, за всеки вкус има по нещо. Островът е прекрасен избор и за меден месец, хиляди двойки го посещават ежегодно. Изобщо, Санторини съчетава в себе си места, изживявания, пейзажи, които по принцип не могат да се намерят само на едно място. Посетете го, няма да съжалявате…

Видео клип на Санторини:

 

  Ексклузивни промоции в твоя град от Grabo.bg, с отстъпки от 50% до 90%!

 

Прочетете още

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *