«

»

Лятото е тук с Aqua ZUMBA

Какво е Aqua Zumba?

Позната е като Зумба „pool party” или парти в басейна. Тя дава нов смисъл на идеята за една водна гимнастика под формата на един незабравим купон.

Разплискване, разтягане, усукване, радостни викове, смях, шумно водно забавление – всичко това често се чува по време на Аква Зумба тренировка. Съчетава успешната формула на Зумба, заедно с традиционните водни дисциплини. AQUA ZUMBA комбинира всичко това в една сигурна – без контузии и травми, щадяща ставите и ненатоварваща сърцето, предизвикателна, базирана на водните дисциплини тренировка, осигуряваща здравословно тонизиране на тялото и най-вече предоставяща далеч от очакваното вълнуващо преживяване.

Подходяща е както за големи така и за малки, разбира се със съобразена дълбочина за тях. Най-удачно е дълбочината да е около гърдите на човек, в повечето случаи около 1.30м. дълбочина. Разбира се за всеки е различна идеалната дълбочина, затова много често се практикува в басейни с лек наклон, където дълбочината може да се контролира.Обикновено инструкторът е извън басейна и е разположен така, че всеки да има видимост към него. Той имитира движенията на ZUMBA във водата, и разбира се те са отново съобразени със музиката, ритъма и стила. Натоварването тук, много често е доста голямо, защото водата създава едно постоянно съпротивление на тялото, и поради това бързите и резки движения са невъзможни, но пък при AQUA ZUMBA пулсът се увеличава много бързо. Имайки в предвид, че водата създава съпротивление върху гръдният кош, а от там и на вдишването, се повишава и енергийното изразходване.

AQUA ZUMBA- WAKA WAKA е един прекрасен и удачен начин да спортуваме през лятото, докато се разхлаждаме в басейна!

 

 

 Видео клип AQUA ZUMBA – WAKA WAKA:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *