«

»

Индия – вълшебно духовно изживяване

Индия изобилства със смесица от етнически групи; представлява едно опияняващо културно изживяване. С нейното удивително разнообразие, Индия ще остане в съзнанието и мислите ви дълго след като сте се завърнали оттам.

 Духовно обогатяване

Просто няма достатъчно думи, с които да се обхване и обясни загадката и магията на Индия. Индия предоставя обширен спектър от преживявания, гледки, места, удоволствия на пътешественика. Някои от тях наистина може да са предизвикателство, особено за туристите, които я посещават за първи път – изправят се лице в лице с преобладаващата бедност, също и индийската бюрокрация понякога е доста вбесяваща. Дори и редовните посетители от време на време изпадат в подобни ситуации и изпитват издръжливостта на нервите си. Но това са само някои от преживяванията, които Индия предлага. В крайна сметка, никой от посетилите Индия не се завръща вкъщи същия, Индия разтърсва цялото същество на човек и той никога повече не гледа на нея по първоначалния начин. Това място разтърсва душата на човек!

 С прекрасното си разнообразие – от снежни планини до слънчеви плажове, от спокойни, тихи храмове до шумни пазари, от примитивни селца до модерни градове – не е странно, че тази страна е позната като най-многоизмерната в целия свят. За тези, които търсят духовно изживяване, Индия е точното място. Тук има огромно разнообразие от неприкосновени свещени места, голям брой философии и мантри, любителите на историята и миналото могат да научат и да видят следите на бившите империи, да посетят крепости и музеи. Посетителите могат да се насладят на прекрасните плажове, да отидат на сафари или на медитация в гората. С голямото разнообразие от вероизповедания, в Индия има огромно разнообразие от празници – от екстравагантни огромни пиршества със слонове и акробати до горски панаири, отдаващи почит на някое божество.

Що се отнася до храната, туристите трябва да са наясно, че тя също е доста разнообразна. Пържене, варене, месене, ястията се приготвят по много различни начини и понякога могат да бъдат голямо предизвикателство, защото са много по-различни от обичайните ястия, които туристите са свикнали да си похапват. Гладният пътник може да опита различни храни в различните райони от страната, пикантните мариновани пилешки бутчета в Северна Индия или страхотните кнедли с ориз в Южна Индия.

Йога

Множество от посетителите на Индия отиват там точно заради йогата. Йогата е физическа, духовна и умствена дисциплина, която произлиза от Древна Индия. Град Ришикеш е познат като „световната столица на йогата”. Намира са по течението на свещената река Ганг и привлича хиляди поклонници от целия свят. Говори се, че градът е благословен от бог Вишну, там има множество храмове и ашрами (уединено място за живеене). Градът е и перфектното място за търсещите приключения – предлага рафтинг, скално катерене, каякинг, естествено и медитации и йога. Смята се, че плуването във водите на р. Ганг се равнява на измиване на всичките грехове на човек.

В града има множество духовни места и ашрами, които предлагат курсове на медитации, йога и индуистка философия.

И това е само един град, навсякъде в Индия, независимо дали в град или село, може да се открият множество интересни неща, места, преживявания, религии, хора… Където и да се отиде, с каквато и цел, човек може да открие това, което търси, а заедно с него и хиляди други неща. Индия е огромно богатство, духовно, умствено, физическо.Индия е едно вълшебно изживяване!!!

Представихме ви само няколко от хилядите възможни места и изживявания, които Индия предлага. Невъзможно е само в една статия да се обхване цялото богатство на тази невероятна страна! Ето и видео, представящо само някои от прекрасните места:

Видео клип – Невероятната Индия:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *