«

»

„Pilates Ring“ за стегнати мускули

Ако редовните упражнения по Пилатес вече навяват скука, добавете Пилатес ринг (Pilates ring) за повече съпротивление. Така ще изваете по-стройни и по-стегнати мускули. Рингът е особено подходящ за оформяне на краката и дупето.

Пилатес упражнения с ринг:

 

1.Упражнения за преса:
- лежейки на пода краката са свити тренажора е между коленете. Наберете се с изпънати на пред ръце в посока на краката едновременно свивайки обръча. Повторете 10 пъти. Следете за напрежението на шийните мускули.

2. Упражнения за дупето:
а) лежейки по корем, коленете са свити, обръчът е между прасците, свийте обръча след това бавно отпуснете, като не мърдате коленете. Повторете това упражнение 10 пъти.

б) стоейки, обръча е между коленете. Приседнете свивайки обръча, като леко се накланяте напред. Ръцете са зад гърба, или изпънати напред. Гърбът е прав. Повторете това упражнение 10 пъти.

3. Упражнения за бедрата:
а) десният крак е вътре в обръча а левият на горната ръкохватка. Легнете на дясната страна, главата поставете на дясната ръка , а лявата дръжте пред тялото. Напрегнете мускулите на бедрото и свийте обръча надолу. Повторете 10 пъти, след което се обърнете на лявата страна и повторете упражнението.

б) лежейки по гръб, подпрени на лакти, дръжте обръча между коленете, издишайте и свийте обръча. Повторете упражнението 10 пъти.

в) седнете на пода с изпънати крака. Левия крак е вътре в обръча. Десният прасец е върху горната ръкохватка Ръцете са изправени на пода зад тялото. Свийте обръча надолу, повторете 10 пъти. Сменете краката и повторете упражнението отново.

 

Упражнения с Пилатес ринг:

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *