«

»

Сокът от нар – силен афродизиак и много здравословен

Знаете ли, че сокът от нар е силен афродизиак, мощен стимулатор за работоспособността и добър приятел на тънката талия. Това са само три от причините да посегнете към него.

Нарът повишава нивата на тестостерона и увеличава сексуалното желание и при двата пола.

Изследователи от университет в Единбург препоръчват вместо виагра да се пие сок от нар. Консумацията на този плод повишава нивата на тестостерона и това води до засилване на сексуалното желание и при мъжете, и при жените.

Изследователите са провели проучване, което доказва, че ефектът от консумацията на нар е същият като този от прием на виагра.

Учените провели опити с 58 доброволци на възраст между 21 и 64 години в продължение на две седмици. Всеки ден всеки участник изпивал по една чаша сок от нар. При мъжете това се отразило като се наблюдавали по-обилно окосмяване и по-голяма плътност на гласа. При жените сокът от нар всеки ден подобрил паметта им и укрепнал костната им система.

И при двата пола били констатирани по-големи нива на тестостерон и засилено сексуално желание.

Изкуствената възбуда на сексуално желание предизвиква много повече проблеми при жените в сравнение с тези при мъжете. Виаграта има доказано доста вредни и опасни странични ефекти. За това по-добре пийте редовно сок от нар, вместо да прибягвате до виагра.

Освен, че нарът замества виаграта, той има и антиоксиданти свойства, които предпазват от болести. Предоставяме ви 11 здравословни ползи от сока от нар:

1. В една чаша сок от нар се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза Витамин С, който помага за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.

2. 30 мл сок от нар съдържа три пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино. Антиоксидантите, съдържащи се в него, могат да спрат развитието на атеросклерозата.

3. Сокът от нар съдържа калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, а по количеството на калий многократно превъзхожда други плодови сокове. Благодарение на този богат минерален състав, той стимулира кръвообращението, намаля холестерола и регулира водно-солевия обмен. Поради това, се използва в лечебното хранене на страдащите от хипертония и сърдечна недостатъчност.

4. Благодарение на наличието на фолацин, пектини и танини, сокът от нар е полезен при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система.

5. Като биостимулатор, сокът от нар има тонизиращо и укрепващо действие. В Индия, например, се използва за подобряване на работоспособността. Добре е да пиете по 1/2 чаша три пъти дневно, 30-40 минути преди ядене.

6. Той има диуретично, противовъзпалително, антисептично и обезболяващо действие. Сокът от сладките сортове нар е доказано ефективно средство при възстановяването след инфекциозни заболявания и операции, бъбречни колики и стомашно-чревни разстройства.

7. Повишава устойчивостта на организма към радиация.

8. Той е ефективно средство за почистване на лицето и тялото. Използва се за избелване на кожата на лицето, за премахване на старчески петна, акне и лунички, както и просто като почистващо средство. Ако добавите сок от нар към сметана, ще получите отлично средство за подхранване на кожата. Освен това, той стимулира растежа на косата и укрепва ноктите.

9. Сокът от киселите сортове нар помага при диабет. Ако няма конкретни препоръки, то препоръчителната доза е по една чаша сок, подсладен с 1 с.л. мед, три пъти на ден. Важно е да знаете, обаче, че сокът от нар е противопоказен при пациенти с язва на стомаха и гастрит с повишена киселинност на стомашния сок.

10. Благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти, които стимулират притока на кръв към половите органи, сокът от нар подобрява мъжката полова функция.

11. Той намалява риска от някои ракови заболявания: рак на кожата, на гърдата при жените и на простатата при мъжете.

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *