«

»

Zumba мания в края на лятото

Измина един невероятен летен месец изпълнен със Zumba събития в България.

В краят на Август се състоя първото Zumba турне,първо  не само за България и балканите, а може да се каже и за цяла Европа.

Главно действащо лице бе Zumba обучаващият специалист Херман Мело ( Колумбия ), един невероятен човек раздаващ неописуема емоция и настроение. Турнето започна от малкия, но прекрасен град Русе на 23-ти Август. Мастър класът беше проведен в зала Дунав и бе посетен от над 120 фенове.

Почти два часа продължиха горещите ритми, емоции и забавление. Тъй като това не бе достатъчно за русенци звездата в ZUMBA-та продължи да радва почитателите в нощен клуб заедно с организаторките на събитието – Юлия Kуновска-Маринoва и Даниела Данева, почти до сутринта. Неописуема страст бликаше от всички присъстващи, които не можаха да сдържат емоциите си и да не потанцуват.

Във Варна събитието бе проведено в Двореца на културата и спорта. Там то бе организирано от първият лицензиран Zumba инструктор в града- Станислава Кънева. Веднага след завършването на класа със Zumba феновете от Варна, Херман и българският екип се запътиха към древния и вечен Пловдив. Там на 25 и 26 се осъществи обучение на над 20 нови инструктори не само от България, но и от Гърция и Полша. Домакини бяха лицензираните и първите в града под тепетата инструктори по Zumba – Валерия Бозукова и Павлина Василева.  В подкрепа на новите обучаващи взеха участие и екипът на турнето- Анелия Месинези, Галя Джуранова и Даво Гарсия.

На 26-ти вечерта Античният театър в Пловдив бе взривен с откриването на мастър класа под звуците на невероятният саундтрак от филма Гладиатор, придружен с невероятни пиротехнически ефекти в най-вълнуващите моменти от шоуто. За първи път любители успяха да се изявят на сцената на Античният театър, която бе изпълнена до такава степен от повече от 170 любители, че някои танцуваха встрани от сцената, а и от местата на седящите. Събитието в града беше посетено и от много фенове от София, Хасково и околностите, включително и от лицензирани инструктори от цялата страна, като част от тях взеха участие заедно с Херман Мело на сцената.
На 28-ми се състоя последният клас на невероятния Херман Мело в Обзор – хотел Мирамар. Освен от гостите на хотела, участници отново имаше от цялата страна, но най-много от Бургас- над 50 човека заедно със своите инструктори. Домакин там бе Филип Петров. И така над 500 любители от цялата страна посетиха тези събития. Завладяващата мания ZUMBA успя да привлече още повече фенове, които имаха възможност да се докоснат до тази неописуема емоция!

И това не е всичко, по време на почивните дни (8-9 Септември) в Бургас се проведе Zumba маратон организиран от Щерьон Камбуров и неговият Zumba тийм, а в него взеха участие инструктори като Мария Аврамова, Валерия Бозукова, Валентина Недева, Гергана Добрева, Кремена Тодорова,  Калин Петков и част от неговия екип. Фестивалът завърши с невероятен Мастър клас в Несебър, на борда на кораба Tattoo заедно с българските инструктори и Zumba презентаторки Адела Якоб и Кристина Хагиеско от съседна Румъния.

И това отново не е краят. На 22-ри Септември в София ще се проведе невероятен Zumba клас с Бетси Допико (USA), както и Zumba Sentao ( Zumba със столове).

Бетси е в личният екип на създателя на Zumba- Бето Перес, и със сигурност най-голямата звезда в тази сфера посещавала България!

Това вече наистина не е за изпускане!
  • Организатор е Ана Дончeва и Климент Йончев: Facebook линк към събитието:
  • Видео материал от Мастър класовете с невероятният Херман Мело може да видите тук:
  
   1.Видео – Херман Мело в Пловдив – Откриване
  • —————————————————————————————————————————–
   2. Видео – Херман Мело в Пловдив – Cumbia
  • —————————————————————————————————————————–
   3.Видео – Херман Мело в Пловдив

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *