«

»

Да изваяме по-слаби и стегнати бедра с „пилатес“

Коя жена не мечтае за стегнати и слаби бедра? Когато искаме да отслабваме, се стараем да избираме упражнения, които да ни карат да се изпотим.

Бягане, каране на колело, кънки, аеробика – всичко, което бързо изкарва задържаната вода и ни умаря. Но упражненията от място също имат своето голямо значение. Лежейки на пода, можете да свършите доста работа за корема, бедрата, ръцете и стомаха.

Сега ще обърнем внимание на бедрата с едно разпространено упражнение, особено за дамите, които ходят на пилатес.

За целта лягате на пода, като гледате гръбнакът да е прилепнал за него. Краката са опънати и докосват пода.

Както вече знаете важно е преди всяко упражнение да да приберем пъпа дълбоко към гръбнака (представете си, че сте облекли по-малък размер панталони) за да активирате свояpower house. Това продължава по време на цялото упражнение.

Вдишваме през носа при отпускане и издишаме през устата при натиск.

Упражнението за бедра започва като повдигане единия крак, така че стъпалото да бъде в шпиц и започвате да правите кръгове по посока на часовниковата стрелка. Диаметърът на кръга трябва да бъде по-голям, но не и да го разтягате почти до пода.

Направете 12-15 повторения в едната посока, а после със същия крак обърнете посоката. Другият крак трябва да стои опънат на пода, а ръцете също са изпънати, до торса. Напрежението и силата на въртене трябва да идва от самия крак. Не си местете таза, гърба или главата.

Повторете цялото упражнение и с другия крак в двете посоки и гледайте да го превърнете в задължителен елемент от вашата тренировка.

  • Видео – Пилатес упраженение за стегнати бедра:

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *