«

»

ЗЕОЛИТ – минералът чудо

СУПЕР МИНЕРАЛЪТ ЗЕОЛИТ

Екип от европейски учени за пръв път успяха да разкрият химичната структура на минерала зеолит на 22 юни 2008г. с помощта на ретгеноскопско изследване.

Зеолитът е порест минерал с бял цвят, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Поради действието си на молекулно сито той има изключително широко и разнообразно приложение. Ефективността и селективността на зеолитите зависят от разпределението на алуминиевите атоми и от размера на порите в решетката. При синтетичните му разновидности размерите на зърната са в пъти по-малки – едва няколко микрометра, докато зърната на природните зеолити са от порядъка на милиметри.

Брус Мак Дъгал- един от големите изследователи на качествата на зеолита пише, че на микроскопско ниво се вижда, че минералът формира скелет със структура на пчелна пита.

Тази високопорьозна структура осигурява много обширна електрично реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност зеолитът да привлича и задържа катийони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Като си представим, че най-големите замърсители днес – мед, цинк, олово, въглероден двуокис и серен двуокис, са катийони, можем да си представим всъщност каква работа върши минералът.

Какви са лечебните свойства на зеолита?

Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водна среда, клиноптилолитът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Вода, обработена със зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи йонизирана със зеолит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система.

Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания – рак, язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози.

Зеолитът лекува черния дроб

Зеолитът се прилага като помощнa терапия при хепатит, тумор и цироза на черния дроб, както и при мононуклеоза. Изследванията показват, че зеолитът има значително антивирусно действие, включително и при хепатит С, при който, прилагането на зеолит се е отразява положително на повече от 70 % от пациентите. При болните от хепатит С се отбелязва намаляване на вирусния титър в кръвта, по-бързо възстановяване на черния дроб и окончателно изчезване на вируса.

В частните клиники Humanomed 2 във Вилах, под ръководството на главен лекар д-р Волфганг Томе, бяха направени изследвания на 120 пациенти, разделени в три групи. Наблюдавани са антиоксидантното, имуномодулиращото и антивирусното въздействие на активирания зеолит. Тези изследвания отчитат значително антивирусно въздействие, включително и при заболяванията от хепатит C. Положителен ефект е налице при най-малко 70 % от пациентите. В групата на болните от хепатит С е постигнато намаляване на вирусния титър в кръвта на пациентите и възстановяване на черния дроб, като вече не е отчетено наличие на вируса в черния дроб.

Прилагането на зеолит при заболявания на черния дроб, включително и при хроничен вирусен хепатит, показва, след определен период на лечение, изчезване на умората и подуването, както и намаляване на трансаминазата в кръвта. Нормализират се AST, ALT, GOT, AP, LDH и билирубинът. Поради това се прилага като помощнa терапия при  хепатит, тумор и цироза на черния дроб, както и при мононуклеоза.

Множество примери показват, че при декомпенсирана цироза, още през първия месец на приемането на добавката, настъпва подобряване на общото състояние, изчезване на асцита и регулиране на ензимния състав на черния дроб.

Българският зеолит

В България има богати находища на естествен зеолит – клиноптилолит – в района на Кърджали – т.нар. туфи (с. Бели пласт).

Лечение с лечебни залежи от с.Бели Пласт:

Лечението с лечебните залежи край Бели пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни.

А. С лечебната вода

Тази минерална вода е от дълбочина 90 м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Б. Със зеолитовите камъни

Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, то на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.

Минералът клиноптилолит от скалите на Бели пласт пази от рак и лекува рак. У нас болните от тази коварна болест са над 150 000. Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химичката Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” от 1999 г.  изследват действието на този минерал.

Целесъобразно е пиенето на минерала, разреден с вода. Действието му е вълшебно.

Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.

Този минерал има бърз благоприятен ефект при стомашно-чревни разстройства.

Препоръчва се следната подготовка и начин на употреба на зеолит :

Зеолитът на прах се поставя в тава и се нагрява до температура 200-250 градуса по Целзий в продължение на 2-3 часа в домашна печка. След охлаждане прахът се поставя в затворен съд, готов за употреба. При тази термична обработка той се обеззаразява и увеличава своята активност след дехидратация.

Начин на употреба:

В една чаша, напълнена с чешмяна вода, се поставя една чаена лъжичка от праха. Препоръчва се преди това в чашата да се пусне едно хапче разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след закуска и вечер преди лягане.

Минералът, представлява фино “сито”, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества:

-   притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и от тежките метали олово, цинк, хром.

-   свързва и елиминира амоняка от клетките, както и нитрозамините;

-   елиминира млечната киселина от мускулира и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти)

Нежелан страничен ефект е обезводняването.

Ако приемате тази добавка и в същото време не поемате достатъчно течности, има опасност да получите обезводняване, поради увеличаване на концентрацията и затруднената циркулация на кристалните структури. За да се изхвърлят от организма отровите, е необходимо да се пият достатъчно течности.

2 коментара

  1. Vasil

    Do kolkoto znam tozi mineral v Germania e dosta skup i vupreki vsi4ko horata go kupuvat za6toto naisitna pomagal

  2. здраве

    наистина е популярен в Германия и се предписва при много заболявания, като основно и съпровождащо средство!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *