«

»

Shiatsu масаж + видео

Шиацу е масажна техника, произлизаща от Япония, при която се прилага натиск с пръстите и дланите на ръцете върху определени точки на тялото, свързани с централната и периферната нервна система.

Смята се, че този метод на масажиране подобрява цялостното здраве и допринася за облекчаването на дискомфорт, болка, свързана с широка гама от състояния, стрес, проблеми с нервната система и др.

Шиацу от японски означава „натиск с пръсти“, ши-пръст, ацу-натиск.

Посредством свободните нервни окончания, кожата е в състояние да реагира на стимули на дълбок натиск, топлина, студ и болка.Прилагането на японската методика позволява на организма да активира собствените си механизми за оздравяване, които има от раждането си.                                                                                                                                                 По думите на Такуджиро Намикоши, основател на терапията в Япония, Шиацу е като „любовта на майката, натискът върху тялото стимулира източникът на живот“.

Съществуващ от десетилетия, в днешни дни методът Шиацу и ефективността от използването му се признава не само в Европа, но и в САЩ и други части на света.                                                            Шиацу е от полза за стимулиране на кръвообращението, лимфната и хормоналната система, както и за регулиране дейността на вегетативната нервна система.

Според терапевтите, прилагащи японската масажна техника, методът е полезен и за превенция и профилактика на здравето.

За насърчаване на доброто здраве терапевтът оказва натиск върху областта на „енергийните меридиани“ като по този начин се стимулира енергийния поток в организма, което в голяма степен е и в основата на Шиацу. Масажът обикновено трае между 40 минути и един час. Традиционно той се извършва върху подплатена постелка на пода. Сесията често започва с нежно разтягане и техники за манипулация, за да се стимулира движението на енергията в организма и за отпускане на мускулите. Натискът може да се прилага към точно определени точки или към по-голяма част от тялото и зависи от нуждите на отделния човек. Понякога натискът може да бъде нежен и успокояващ, а в друг случай да се използва дълбоко стимулиране.

Шиацу масажът много добре повлиява при: главоболие, мигрена, болка и скованост на врата, болки в гърба, болки в ставите, менструални проблеми, нарушено храносмилане, дихателни нарушения,

Ето как да направим Shiatsu масаж на любимия човек:                                               

2 коментара

  1. Emi

    Изглежда страхотно!Непременно ще го пробвам!

  2. Galia

    Този масаж наистина действа невероятно, Браво!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *