«

»

Време за отдих

Понякога просто трябва да се отпуснем и да намалим темпото. 

Животът е изпълнен от стресови ситуации, звънене на телефони, работни срещи, компютри, караници. И докато се усетим стресът ни обгръща и тялото и умът ни просто отказват и започват да ни „крещят” да намалим темпото.

Когато това се случи е добра идея наистина да се отпуснем и да се опитаме да релаксираме, дори и да е само за няколко минути. Не винаги има време за дълги релаксиращи почивки или посещения на спа салони, затова, когато почустваме, че се нуждаем от отдих, няма да е лошо да можем да създадем отпускаща атмосфера в собствения си дом. Ето и един примерен списък с идеи, които да ви помогнат да отпуснете всичките си сетива:

- Изберете подходяща музика за фон. Трябва да изберете нежна и отпускаща музика. Това може да е класическа музика или компилация от звуци, които са специално селектирани да помагат за релаксацията и отпускането.

- Облечете се в по-удобни и отпуснати дрехи.

- След като сте избрали музиката и сте облекли дрехите, запалете няколко свещи. Пламъците на свещите създават перфектната атмосфера за релакс и отпускане. Може да изберете и ароматни свещи, стига ароматът да не е много натрапчив и силен.

- Опитайте се да не мислите за нищо, забравете тревогите и проблемите и се съсредоточете само върху пламъка на свещите.

- Още по-добра идея е и вана, пълна с топла вода, ароматни свещи или соли и релаксираща музика!

- Най-накрая – опитайте се, преди да си легнете, да забравите всички тревоги и да не мислите за тях преди сън, защото вероятността да спите неспокойно е много голяма. Сънят помага много за релаксацията и подновяването на енергията. Затова си легнете с усмивка, за да може да се събудите с такава!

 

3 коментара

  1. Emi

    Действа страхотно!

  2. Vasil

    eeee mnogo gotino,,,, i mnogo romantichno. Mnogo bihs iskal vsiaka ve4er da zaspivam s usmivka, naistina viarvam vuv vsi4ko tova. Bravo totalrelax.eu

  3. Galia

    ооооо, действа много отпускащо!!!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *