«

»

Интересни случки и събития в областта на Zumba в България

През изминалите няколко седмици се състояха няколко събития свързани със Zumba-та.

Първото беше Мастър класа на Даво Гарсия в Пловдив. Кой е Даво Гарсия? – ами той е мексиканец и е Zumba инструктор от 2005г. Попада в България преди година и остава да живее в София. Там той преподава Zumba на няколко места.

Ето тук може да видите кога и къде се провеждат неговите тренировки: https://www.zumba.com/en-US/profiles/150861/davo-garcia/.

Друго интересно за него е , че той притежава лицензи по Zumba Aqua, Zumbatomic, Zumba Sentao и Zumba Toning, както и първо и второ ниво на Zumba-та.

Много от почитателите на Zumba в града под тепетата успяха да се докоснат до неговата енергия и емоция. Над 35 човека взеха участие в този Мастър клас, залата беше пълна и цели 90 мин. емоции, усмивки, пот и настроение бликаха от всички. Макар, че класът беше по-дълъг от обикновено, той мина адски бързо. Това събитие бе организирано от един от  първите лицензирани инструктори в Пловдив – Валерия Бозукова.

Тук можете да погледнете и нейните класове по дни и часове: https://www.zumba.com/en-US/profiles/265582/valeriya-bozukova/ Тя е инструктор от Юли 2011 и вече е взела, както първо, така и второ ниво на Zumba.

Други събития се състояха във Велико Търново и София този уикенд. Във  Велико Търново се проведе “ Розoво Zumba Party“ с участието на Кристина Петрова ( Русе и Велико Търново), Велина Спасова ( София ) и Драгомир Балински ( Плевен ). Партито беше на открито с участие на около 40 души от Плевен, Русе, Велико Търново и София, и разбира се с много емоции!

В София се проведе отново Мастър клас с Даво Гарсия, но и с Nathan Blake инструктор от USA, New York. Двамата заедно направиха едно невероятно шоу. Nathan Blake взриви всички участници в Мастер класа с хореографии на „ Вода”- на Елица и Стунджи, както и на най-шокиращото – Zumba на чалга песен!!! Това нямаше как да не бъде заснето и се радваме, че може да ви го покажем:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2EkaCUM-LK0

Какво друго се случи? Колкото и фрапиращо да е за мъжката аудитория в България, но да и мъже играят и тренират Zumba! Ето едно доказателство, че не само чужденците играят Zumba ами и българите, и то изобщо не им отстъпват по нищо, дори някои спорят дали нашите момчета не са по-добри! Така че, мъже, не се питайте дали и вие можете да влезете в залите по Zumba ами направо го направете. ет

Ето го и доказателство: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=52_KXfLcwuk. Точно тук може да видите за какво говорим, и дали това не е истински купон! Тук участват двама български инструктора: Росен Димитров ( София )  и Драгомир Балински ( Плевен ) , те бяха толкова добри, че се чуха коментари от момичета встрани „ хайде да ги откраднеееееем……..”.

 На събитието присъстваха повече от 100 човека от цялата страна – Русе, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Казанлък, Бургас, София и много дтруги. Споменахме думата „купон“, ами ако след тази статия ви се е дотанцувало и докупонясвало, на 7.06 ( четвъртък ) в Dance Club Zanzibar  в град Пловдив от 20-23ч. ще се състои поредно Zumba Party с почти вскички лицензирани инструктори от Пловдив! Така че, не се ослушвайте, ами слагайте удобните обувки и право на Zumba Party!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *